UtrechtInc is de incubator van de Universiteit Utrecht, het UMC Utrecht en de Hogeschool Utrecht. Ondersteuning van wetenschappers, alumni en ondernemers in het succesvol opzetten en groeien van start-ups. Als mentor coach ik met name start-ups in de gezondheidszorg, met focus op marketing & sales

Ontmoetingen Online (een initatief van Anna Experiences) is een sociaal, interactief platform om mensen weer in contact te brengen met elkaar. Vooral om eenzaamheid te verminderen bij de meest kwetsbare doelgroepen. Deelnemers sluiten vanuit hun eigen woonkamer aan op online interactieve ontmoetingen. Online mee naar een museum of bijvoorbeeld de natuur in.

Vanuit een subsidie van ZonMW ben ik als coach betrokken om dit initiatief lokaal in de regio Den Bosch op de kaart te zetten.

De Health Impact Accelerator (HIA) is hét programma voor sociaal ondernemers die bij willen dragen aan een gezondere wereld. Een inititief vanuit de topsector Life Sciences & Health (Health Holland). Startende ondernemers worden geholpen om van een idee een uitvoerbaar plan te maken. Ik ben betrokken als panellid bij de tussentijdse pitches van de start-ups.

De Health Innovation School (HIS) is een gezamenlijk initiatief van de Radboudumc REshape Center in Nijmegen en het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn & Sport in Den Haag. Als trainer ben ik betrokken bij de Health Innovation School Rotterdam. Deelnemers leren innoveren en impact maken met zorginnovaties.

De praktische DOE-workshop is vaak een mooie, eerste kennismaking met Zorgpionier. Je investeert 3 uur met je team om echte stappen te zetten. Van probleem tot oplossing tot uitvoer. Als team direct resultaat boeken, vooral door het samen te doen! Verbeteringen die hetzelfde kwartaal zowel tijdswinst als meer werkplezier opleveren. Oa bij zorginstelling Dichterbij heb ik met deze DOE-workshop teams verder mogen helpen.

Zorginstelling Reinaerde (provincie Utrecht) vernieuwt en innoveert samen met haar medewerkers. Dit gebeurd met het programma Vernieuwend Werken in de Zorg en het ideeënplatform Dare to Care box. Als procesbegeleider word ik ingevlogen om ideeën vanuit de werkvloer samen met de zorgprofessionals binnen Reinaerde verder vorm te geven en te ontwikkelen.

E-nursing.nl is hét onafhankelijke e-learning platform voor verpleegkundigen en verzorgenden. E-nursing biedt een diverse aanbod van geaccrediteerde (V&VN kwaliteitsregister) online trainingen. Zorgpionier heeft voor E-nursing een online training ‘Proactief gedrag in de zorg: neem controle over je werk en loopbaan’ ontwikkeld. Ook is er een e-learning ‘Aan de slag met verbetering en innovatie in de zorg’ in ontwikkeling.

Bij zorginstelling Vivent (N.O. Brabant, VVT) heb ik zorgprofessionals vanuit de hele organisatie mogen enthousiasmeren om aan de slag te gaan met verbetering en vernieuwing. Met als oproep: jij bent de sleutel en onmisbaar als het om innovatie gaat!

Met een 5tal workshops heb ik een diverse groep van zo’n 100 professionals een aantal concrete tools in handen gegeven om laagdrempelig te starten met verbeteren.

Tijdens de Slimme Zorg Estafette (SZE) staan slimme zorg en innovatie week centraal in één regio, waarna het stokje wordt overgedragen aan de volgende regio.

In de editie van 2023 heb ik een 3tal online workshops mogen geven aan deelnemers uit het hele land. 3 onderwerpen stonden centraal: 1. de innovatieve mindset 2. geef leiding aan innovatie en 3. implementeren: van ik naar wij.