Klik hier het aanbod van workshops en trainingen!

Aan de slag met verbetering en vernieuwing!

De noodzaak tot innoveren is in de zorg wel duidelijk, met alle uitdagingen die spelen en ons nog te wachten staan is de roep om innovatie groter dan ooit. Maar hoe dan? Want innoveren is, vooral in de zorg, nog niet zo makkelijk. En innoveren is echt een vak waar specifieke vaardigheden voor nodig zijn, van kansen spotten tot verandermanagement. En door mislukte pilots, van bovenaf opgelegde veranderingen en de drukte op de werkvloer is het enthousiasme voor innovatie soms ver te zoeken. Zaak om dit enthousiasme aan te wakkeren!

Tijd om als zorgprofessional eigenaarschap te pakken en verantwoordelijkheid te nemen om duurzaam verbeteren en vernieuwen meer en beter te verankeren in je organisatie. Duurzame verandering van binnenuit. Tijd om te investeren in het interne innovatiepotentieel en de innovatiekracht van medewerkers. Daar ga ik met Zorgpionier voor! Of je nu een kartrekker bent in je team en een kans voor verbetering ziet. Of een  leidinggevende die enthousiasme voor innovatie wil aanwakkeren. Of een team dat een gave innovatie in je organisatie wil implementeren.

Ik wil zorgprofessionals de tools in handen te geven om zelf het verschil te maken. En die kleine stappen maken in the end een enorme impact. Innoveren is iets nieuws (en anders) doen om vooruit te komen. Om hiermee de zorg wat mooier, slimmer en leuker maken! Dit willen we allemaal toch!

Zie hieronder voor een overzicht van workshops en trainingen en KLIK HIER voor een uitgebreidere toelichting op het aanbod.

Zorgpionier biedt interactieve, inspirerende  en enthousiasmerende workshops en trainingen. Juist door deelnemers te laten ervaren en doen in plaats van te vertellen hoe het moet. Altijd direct toepasbaar en concreet zodat je kleine stappen kan zetten om het morgen anders te doen. Waar sta ik voor?

  • Workshops en trainingen zijn ontwikkeld vanuit diverse invalshoeken en methodieken (bijv vanuit de ontwerp- en ondernemershoek) en toegepast op de zorg. Focus ligt op iteratief werken, experimenteren en korte sprints trekken. Principes die centraal staan: 0a Design Thinking, de Lean Startup Methode en de Sprint methodiek. Deze principes worden gecombineerd met concrete projectmanagement tools (werken met milestones en doelen) want resultaatgerichtheid is belangrijk.
  • Belangrijk uitgangspunt is het betrekken van de werkvloer bij innovatie en vraaggestuurd innoveren (vanuit de cliënt en dagelijkse praktijk). Wat mij betreft is het cruciaal zorgprofessionals veel meer bij het innovatieproces te betrekken. Dit in tegenstelling tot de usual suspects (innovatieteams) die met innovatie binnen de instelling bezig zijn.
  • Naast concrete tools en handvaten om aan innovatievaardigheden te werken zijn de workshops en trainingen vooral ook gericht op mindset, bewustwording en het aanjagen van enthousiasme voor verbeteren en vernieuwen. Anders denken en de juiste vragen stellen als belangrijke eerste stap!

Op zoek naar maatwerk?

Met Zorgpionier combineer ik kennis van innovatiemethodieken met kennis van zorg. Gegoten in impactvolle workshops en trainingen ontwikkeld vanuit mijn expertise in onderwijsontwikkeling. Het aanbod is wat mij betreft een weergave van topics en onderwerpen die met meest waardevol zijn om innovatievaardigheden verder te ontwikkelen.

De gereedschapskist om aan de slag te gaan met innovatie bevat echter meer tools en hulpmiddelen. Dus ben je op zoek naar een ander onderwerp rondom het thema innovatie? Of heb je een vraag of uitdaging rond dit thema en is een maatwerk workshop/training gewenst? Stuur even een mailtje naar pim@zorgpionier en ik denk met je mee!

Neem contact op